Gem De Caise
Sursa GEM DE CAISE
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu a trecut mult timp de cand nu ne-am mai auzit, dar timpul frumos si vacanta m-au cam tinut departe de bucatarie. Am avut grija insa, sa pun deoparte din aroma verii pentru zilele de mohorate de iarna. Am inceput cu un delicios gem de caise. De ce este asa deosebit? Pentru ca pastreaza savoarea fructelor si nu este nici foarte dulce.
Ingrediente:
- 5 kg caise coapte
- 1 kg zahar
- 1 cana cu apa
- Fructele coapte se spala, se desfac si li se indeparteaza sumburii.
- Intr-un vas (! special pentru pregatirea consevelor, ideal un vas de fonta sau cu mai multe straturi, pentru a nu se lipi) se pune apa impreuna cu zaharul si se adauga fructele.
- Se lasa sa fiarba pana cand compozitia scade la jumatate si are consitenta.
- Gemul se pune caldut borcane si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, cand se mai pune la fiert pentru a se steriliza timp de o ora.
Urmeaza rosii uscate si magiun.
Pofta buna!