Gem De Caise
Sursa Gem de caise
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu nu cumpar gemuri si dulceturi din comert, niciodata ,pentru ca sunt pline de conservanti .Prefer sa profit de fructele pe care mi le ofera vara si toamna sa le prepar eu , acasa. Se fac asa de repede si usor .
Pentru doua borcane mari si trei mici avem nevoie de :
2 kg caise coapte
1,5 kg zahar
2 cesti cu apa
Intr-o cratita incapatoare punem caisele curatate de samburi ,zaharul si apa.
Dam cratita la foc mic ,adunam spuma cand este nevoie si amestecam usor sa nu distrugem fructele.
Lasam sa fiarba cam o ora si jumatate .Probam daca este gata picurand gem pe o farfurie rece de la frigider.Daca picatura se intareste cand ia contact cu vasul rece, este gata .
Spalam,stergem si sterilizam borcanele cateva minute in cuptorul incins.
Turnam gemul fierbinte in borcane,capsam foarte bine si le lasam cu gura in jos, acoperite cu o patura pana
s-au racit !
Gata !
Le strecuram in camara ! :)