Gem De Caise Fara Conservanti Pentru Iarna
articol scris de asyo blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gem de caise se utilizeaza in reteta de clatite cu gem de caise, reteta prajitura cu gem de caise, tarta cu mere si gem de caise, prajitura cu piscoturi si gem de caise, prajitura cu gem de caise si bezea, prajitura cu nuca si gem de caise, dar si la alte prajituri delicioase.
Gem de caise - Ingrediente
- caise curatate de samburi 1kg
- zahar 1kg
Gem de caise - Mod de preparare
Gemul de caise fara conservant se face intr-un mod rapid si usor din caise foarte coapte ca si marmelada. La gemul de caise intregi, caisele se curata numai de samburi. Pentru a obtine un gem fin in culoare naturala, va trebui sa se curete si coaja caiselor, fara sa se opareasca.
Gem de caise la borcan |
O parte din zeama se poate extrage, in prealabil, daca peste caisele curatate (puse intr-un vas smaltuit sau din plastic ) se presara zahar: 100 grame zahar pentru fiecare kilogram de fructe; se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, se lasa 4-5 ore sa-si lase zeama si apoi se strecoara, (sucul se foloseste ca atare sau din el se prepara siropuri sau lichioruri). Pulpa caiselor ramase se presara cu zaharul indicat in reteta de gem de caise si se fierbe, pana cand caisele capata un aspect unsuros (nu zemos), altfel gemul va fermenta sau va mucegai.
Gemul de caise pt iarna se pune fierbinte in borcane care se pot lega numai a doua zi, dupa ce s-a racit bine.