Gem De Caise Delicios
Sursa Gem de Caise Delicios
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia
Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 kg caise (curatate de samburi)
3kg zahar
6 plicuri gelfix extra
2 fiole, esenta vanilie
1 plic sare de lamiae
Una coala celofan
Borcane cu capac - sterilizate
Mod de preparare:
Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat intr-un bol se amesteca continutul plicurilor de gelfix cu 12 linguri de zahar, se pune peste pasta de caise si se da la foc mare, dar atentie se va amesteca incontinuu pana cand aceasta va incepe sa fiarba. Acum adaugam restul de zahar ,esentele, sarea de lamiie si amestecand in continuare lasam sa dea iar in clocot. Din momentul in care va da dinnou in clocot, mai lasam pe foc 5’. In acest moment gemul este gata.
Borcanele sterilizate le asezam unul langa altul, intr-o tava in care am pus putina apa ( asta ca sa nu crape) si o asezam cat mai aproape de cratita cu gem. Cu un polonic, umplem borcanele cu gem.
Bucatile de celofan, taiate pt dimensiunea borcanelor, le punem intrun bol cu apa rece. Luam cate un borcan ii punem o bucatica de celofan si-l infiletam cu capacul, dupa care il punem cu capacul in jos pe masa pana terminam cu toate borcanele.Dupa care le luam, le intoarcem cu capacul in sus si le asezam unul langa altul, in paturi, pana a doua sau chear a treia zi. Se scot si se asaza pe raft in camara.
Borcanele sterilizate le asezam unul langa altul, intr-o tava in care am pus putina apa ( asta ca sa nu crape) si o asezam cat mai aproape de cratita cu gem. Cu un polonic, umplem borcanele cu gem.
Bucatile de celofan, taiate pt dimensiunea borcanelor, le punem intrun bol cu apa rece. Luam cate un borcan ii punem o bucatica de celofan si-l infiletam cu capacul, dupa care il punem cu capacul in jos pe masa pana terminam cu toate borcanele.Dupa care le luam, le intoarcem cu capacul in sus si le asezam unul langa altul, in paturi, pana a doua sau chear a treia zi. Se scot si se asaza pe raft in camara.