Gem De Caise Cu Ghimbir
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Gemul de caise cu ghimbir este aromat si gustos. Cu siguranta o sa placa gustul dulce acrisor, dar mai ales aroma si parfumul acestui gem.
INGREDIENTE:
1 kg caise
0.400 g zahar
200 ml apa
1 lingurita ghimbir ras
sucul de la 1/2 lamaie mare
PREPARARE:
Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.
Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam compozitia cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.
Vom fierbe gemul in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca si, il punem in borcanele sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.
Pofta buna!