Gem Asortat De Caise Si Corcoduse
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gem asortat de caise si corcoduse
Ingrediente:
1 kg caise
1 kg corcoduse galbene si rosii
500 gr zahar
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo ora jumate doua timp in care se amesteca mereu sa nu se prinda. Se culeg corcodusele cu paleta si se dau prin sita sa se aleaga samburii si cojile lasand caisele intregi. Se pune gemul fierbinte in borcanele calde si sterilizate, se dau la cuptor sa prinda o pojghita deasupra, se pun capacele si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi.