Gazpacho
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Din seria variatiuni pe aceeasi tema easy peasy si Bucate pe roate mi-au facut azi pofta de supa de rosii cu galuste. Dupa experienta de ieri n-am mai avut curaj sa aprind aragazul asa ca am recurs la the next best thing: gazpacho.
Adica o supa delicioasa si rrrreeeceee de vara, gata intr-o clipa.
Am inghesuit in vasul inalt al blenderului de mana un sfert de ceapa, o felie de paine inmuiata in apa, 2 rosii curatate de pielita, un castravete curatat si el de coaja si un sfert de ardei gras verde.M-am gandit ca n-ar strica nici doua rosii uscate la soara, un pic de ardei iute, oregano si usturoi iar sarea si piperul se intelege de la sine ca n-au lipsit. Am stropit cu putin otet de Xeres si o lingura de ulei de masline extravirgin apoi am blenduit bine pana am obtinut o supa cremoasa. Daca va place mai subtire mai puteti adauga apa rece.
Pentru ca toate ingredientele mele erau scoase direct din frigider supa era rece asa ca am mancat-o imediat. In caz contrar as mai fi lasat-o un pic sa se raceasca.
Cuburile de castravete si ardei de deasupra au fost exact crunch-ul care lipsea. Pofta buna!