Gazpacho De Rosii Cu Ardei Copti
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
de vreo doua saptamani e greu si sa zaci. la 36 de grade la ora opt seara n-am niciun chef de gatit asa ca de multe ori mananc pepene rosu rece bocna de la frigider. cand n-am pepene alternativa e un gazpacho la fel de rece. vara asta mi-a cazut cu tronc combinatia de ardei copt cu rosii. e simplu ca buna ziua, il faci in 5 minute dar trebuie sa-l lasi sa se raceasca macar o ora timp in care ti-ar merge bine un pahar de chardonnay. hai pofta buna.
ingrediente:
timp de preparare: 5 minute - acorda-i macar o ora la frigider sa se raceasca
4 rosii curatate de coaja
4 ardei copti
1 ceapa mare rosie
2 castraveti
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline extra virgin
3 frunze de busuioc
100g apa
sare, piper
gazpacho de rosii cu ardei copti
- blanseaza rosiile si curata-le de coaja. arunca-le in robotuld e bucatarie
- adauga in robot: un castravete curatat de coaja, ardeii copti, ceapa curatata, usturoiul, uleiul de masline, busuiocul, apa.
- amesteca bine. potriveste de sare si piper
- da gazpacho la frigider sa se raceasca.
- serveste-l cu paine cu coaja tare (a mea e de la pain plaisir) si castravete taiat julienne