Gaturi De Curcan Aite
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
O sa va arat acuma cea mai buna combinatie posibila, da, da, dupa parerea mea bate si ciorba de burta, asa sa stiti.
Imi plac la nebunie gaturile (nume de cod, gatzii) de curcan cu mujdei si mamaliga. numai ca am trecut la o faza mai avansata, supa de gaturi cu mujdei. Un fel de.
Deci fierbem gatzii, cu sau fara alte legume, e complet neimportant. Facem mujdei de care vrem, oltenesc, cu smantana, eu am ales o varianta care mi s-a parut potrivita in cazul de fata.
Usturoi cu patrunjel, ulei si otet.
Eu am aruncat in oala cu gatzi si niste morcov si cozi de patrunjel, aveam in plus. Se pune zeama cu gatzii, mujdeiul (si extra otet sau smantana sau ardei iute) alaturi.
Se drege zeama chioara dupa chef si se mananca musai cu manjala pana la urechi, sorbocaiala de maduva din oase si sunet, nu, nu de viori, de rororo.
Jur pe sticla de vin neatinsa ca e una din cele mai bune gateli (cu ghilimelele de rigoare) posibile. Alaturi de spanacul celor de la Xanadu si, de ce nu, al forfecutsei.
Mi-am facut pohta, cine se trezeste tarziu sa fie sanatos.
rororo