Gatind La Bel Mondo
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Rar se intampla ca sambata sa imi fac program in afara familiei, dar invitatia de a gati intr-o bucatarie de restaurant mi s-a parut de nerefuzat. Stefana si Ioana de la “Lumea retetelor” au avut aceasta idee si, va spun, este o experienta pe care putini au ocazia sa o traiasca, sa vada cum este in spatele cortinei… Restaurantul Bel Mondo are niste bucatari senzationali care merita toata lauda. Ne-au lasat sa ne facem de cap in bucataria lor, incurcandu-i putin, caci aveau o masa de pregatit si aveau nevoie de cuptor (iar eu il tineam ocupat cu tarta mea, apoi cu tortul de ciocolata – a carui poveste v-o spun imediat).
Eu am inceput cu pregatirea aluatului si a umpluturii pentru “Tarta cu dovlecei si ciuperci”. Ioana a facut “Gujoane de pui la cuptor cu sos de smantana”, iar Dorina a preparat “Clatite de cartofi cu somon afumat”. La curatat de zucchini l-am avut ajutor pe Florin(Reader’s Digest Association), priceput dupa cum se vede.
Ioana a facut “Gujoane de pui la cuptor cu sos de smantana”:
Dorina a preparat “Clatite de cartofi cu somon afumat”.
Pana aici totul a mers ca pe roate, ne-am incadrat in timp… Doar ca in timp ce se coacea tarta, trebuia sa fac si desertul, un tort de ciocolata. Si pentru ca aprovizionarea a intarziat putin, am improvizat folosind pe langa nuci, niste biscuti dati prin razatoare, fulgi de migdale zdrobiti frumos in mana, am copt cu emotie la 200°C (doar nu era sa incurc cu tortul meu coacerea unor cartofi cu rozmarin, care aratau si miroseau intr-un mare fel).
Noroc cu Dragos, care ma incuraja, spunandu-mi ca va iesi mai bun decat ma astept, dar si cu Stefana care mi-a dat o mana de ajutor,mixand untul cu zahar si albusul, pe care mi l-a facut o spuma tare, cum imi place mie. Pana la urma Dragos a avut dreptate, iar eu m-am ales cu reteta noua, pe care o voi folosi curand…
Si in timp ce eu imi puneam imaginatia la incercare, cu ce ingrediente pot sa inlocuiesc migdalele macinate, Ioana a facut niste “Pappardelle cu pui si rosii cherry” (intr-un restaurant italian nu se cade sa nu mananci si niste paste).
Iar Dorina a facut o delicioasa ” Salata cu fructe de mare si sos de avocado”.
Din bucatele noastre au gustat si Denis, PR-ul restaurantului Belmondo, Ovidiu Muresanu- Ad Sales Manager, Anca David Titorov -Lumea Retetelor, Florin Petrescu – Reader’s Digest Association.
Noi ne-am simtit minunat in bucataria celor de la Bel Mondo, preparand aceste bucate, care n-au asteptat prea mult sa fie savurate!
Multumim gazdelor, Ioanei si Stefanei de la Lumea Retelor, si nu in ultimul rand, bucatarilor care ne-au ajutat si ne-au suportat cele 2 ore in bucataria lor, convingandu-ma ca aici se gateste minunat si voi reveni oricand pentru o portie de paste si o felie de tort “Bel Mondo” (cu ciocolata).