contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gatind La Bel Mondo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Rar se intampla ca sambata sa imi fac program in afara familiei, dar invitatia de a gati intr-o bucatarie de restaurant mi s-a parut de nerefuzat. Stefana si Ioana de la “Lumea retetelor” au avut aceasta idee si, va spun, este o experienta pe care putini au ocazia sa o traiasca, sa vada cum este in spatele cortinei… Restaurantul Bel Mondo are niste bucatari senzationali care merita toata lauda. Ne-au lasat sa ne facem de cap in bucataria lor, incurcandu-i putin, caci aveau o masa de pregatit si aveau nevoie de cuptor (iar eu il tineam ocupat cu tarta mea, apoi cu tortul de ciocolata – a carui poveste v-o spun imediat).

Eu am inceput cu pregatirea aluatului si a umpluturii pentru “Tarta cu dovlecei si ciuperci”. Ioana a facut “Gujoane de pui la cuptor cu sos de smantana”, iar Dorina a preparat “Clatite de cartofi cu somon afumat”. La curatat de zucchini l-am avut ajutor pe Florin(Reader’s Digest Association), priceput dupa cum se vede.

Ioana a facut “Gujoane de pui la cuptor cu sos de smantana”:

Dorina a preparat “Clatite de cartofi cu somon afumat”.

Pana aici totul a mers ca pe roate, ne-am incadrat in timp… Doar ca in timp ce se coacea tarta, trebuia sa fac si desertul, un tort de ciocolata. Si pentru ca aprovizionarea a intarziat putin, am improvizat folosind pe langa nuci, niste biscuti dati prin razatoare, fulgi de migdale zdrobiti frumos in mana, am copt cu emotie la 200°C (doar nu era sa incurc cu tortul meu coacerea unor cartofi cu rozmarin, care aratau si miroseau intr-un mare fel).

Noroc cu Dragos, care ma incuraja, spunandu-mi ca va iesi mai bun decat ma astept, dar si cu Stefana care mi-a dat o mana de ajutor,mixand untul cu zahar si albusul, pe care mi l-a facut o spuma tare, cum imi place mie. Pana la urma Dragos a avut dreptate, iar eu m-am ales cu reteta noua, pe care o voi folosi curand…

Si in timp ce eu imi puneam imaginatia la incercare, cu ce ingrediente pot sa inlocuiesc migdalele macinate, Ioana a facut niste “Pappardelle cu pui si rosii cherry” (intr-un restaurant italian nu se cade sa nu mananci si niste paste).

Iar Dorina a facut o delicioasa ” Salata cu fructe de mare si sos de avocado”.

Din bucatele noastre au gustat si Denis, PR-ul restaurantului Belmondo, Ovidiu Muresanu- Ad Sales Manager, Anca David Titorov -Lumea Retetelor, Florin Petrescu – Reader’s Digest Association.

Noi ne-am simtit minunat in bucataria celor de la Bel Mondo, preparand aceste bucate, care n-au asteptat prea mult sa fie savurate!
Multumim gazdelor, Ioanei si Stefanei de la Lumea Retelor, si nu in ultimul rand, bucatarilor care ne-au ajutat si ne-au suportat cele 2 ore in bucataria lor, convingandu-ma ca aici se gateste minunat si voi reveni oricand pentru o portie de paste si o felie de tort “Bel Mondo” (cu ciocolata).

Share on FacebookShare on Facebook