Gateli, Chestii, Socoteli, Nimicuri
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca de cand nu ne-am vazut :). No, sunt zile si zile in viata omului, unele parca ai cam vrea sa le stergi sau sa le indesi in sertarase si sa-ncui bine, pana tura viitoare. In orice caz, de gatit, gatim si mai si mancam.
Incep cu niste ardei umpluti, foarte buni, clasici: la 500 g de carne (vita+porc), am pus doua cepe tocate marunt, calite cu morcov si patrunjel ras, o bucata din fiecare. Plus o juma' de ceasca de orez si sare, piper. De verdeata am uitat, asa ca am pus frunze direct in oala, telina si patrunjel. Sosul l-am facut din (3) rosii proaspete, din alea mari, oparite si curatate, facute pasta cu robotul. L-am indoit cu o tzar' de apa, cat o fost necesar ca sa acopere ardeii. Dupa cateva clocote pe aragaz, am dat oala la cuptor pana o scazut sosul.
Ceva de genul:
In alta zi am facut un pandispan cu prune, care mi-o iesit tare bine, plus niste saratele cu untura. Si ceva ciocolata de casa.
Am copt niste vinete.
Am copt niste vinete.
O tarta rasturnata cu caise, cu smantana si gem de afine.
Pentru astea mici, am facut aluatul din 100 g de faina, 50 g unt rece si o lingura de apa rece, plus 30 g faina, 15 g unt si o lingura de zahar pentru crumble. O ceasca de gem de caise si mere, taiate felii subtirele. Crusta coapta separat vreo 10 minute, apoi unsa cu gem, asezate feliile de mere si presarate firimiturile, dat din nou la cuptor. Foarte faina combinatia de gem de caise si mere.
In rest, uichend bun si sper sa revin la un soi de rutina, macar pe blog :). Vreau sa-i schimb fata si nu stiu cum inca, mai vreau sa aranjez etichetele astea, ca-s alandala si tot felu' de chestii d-astea. Imi doresc succes, ce sa zic :).
In rest, uichend bun si sper sa revin la un soi de rutina, macar pe blog :). Vreau sa-i schimb fata si nu stiu cum inca, mai vreau sa aranjez etichetele astea, ca-s alandala si tot felu' de chestii d-astea. Imi doresc succes, ce sa zic :).