Garnituri - Cartofi Noi In Sos De Vin
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mmm... cartofi noi , dulci si moi imi plac la nebunie. Am tot cautat retete in asteptarea lor si acum iata ca pot sa le incerc . Reteta de mai jos se poate folosi ca garnitura dar si ca atare. Este preluata de pe giallozafferano.it , cu mici modificari.
Mod preparare:
Se curata cartofii , puteti sa-i curatati cu un burete metalic ( din acela ptr vase, eu am unul care il folosesc doar la legume) si se fierb intr-o oala cu apa si putina sare.
Intr-o tigaie topiti untul si adaugati ceapa taiata bucati mai mari. Prajim pana se inmoaie ceapa si apoi adaugam supa de carne ( in cazul meu putina vegeta si apa) , lasam sa scada putin apoi adaugam jumatate din vin , cartofii intregi daca sunt mai mici si jumatati daca sunt mai mari, salvia , restul de vin, sare, piper si optional 2 linguri de bulion.
I-am lasat sa scada la foc mare ( 1-2 minute). Sunt foarte aromati.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com