Garnitura De Mazare
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Bine v-am regasit dragii mei !In primul rand promit sa raspund la toate comentariile :). Am lipsit o perioada , am fost in concediu ,a fost frumos si bine cu mult soare . Printre altele o saptamana am fost la tara unde am gatit cateceva , am fotografiat si zilele astea postez :).
Reteta de mai jos merge si ca garnitura si ca fel de mancare. Este aromata si delicioasa mai ales daca o faceti cu mazare proaspata.
Ingrediente:
- aprox 400g mazare
- 2 frunze de menta
- 1 ceapa mica
- 4 linguri ulei
- 1 lingura cu varf de faina
- 1 lingurita boia dulce
- 300 ml bulion
- sare, piper
- marar proaspat
Fierbem mazarea cu sare si frunzele de menta. Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam ceapa tocata. Lasam sa se prajeasca putin , apoi adaugam boiaua, amestecam apoi adaugam faina. Amestecam cateva secunde apoi adaugam treptat bulionul. Obtinem un sos de rosii pe care il condimentam cu putina sare si piper. Adaugam si mazarea strecurata, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic. La sfarsit presaram marar tocat.
Servim cu friptura sau ca atare.