Garlic Cheese Bread
Sursa Garlic Cheese Bread
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ultimul weekend de vara se apropie cu pasi repezi, iar daca vreti sa iesiti la gratar, va recomand sa pregatiti aceasta paine cu cascaval si usturoi. Desi a fost numita de unii rautaciosi - se stiu ei care :) - pizza gone bad, adica cu un blat prea gros, painea cu usturoi este o garnitura deosebita pentru salate sau gratar. Desigur, blatul poate fi folosit si pentru pizza, dar trebuie redus la jumatate, iar pe deasupra mai trebuie adaugate toppinguri (sunca, rosii, masline etc).
- 1 kg faina alba
- 2 cuburi drojdie proaspata
- 2 linguri miere
- 4 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 100 g cascaval (am folosit afumat)
- cateva crengute cimbru uscat
- 2 catei de usturoi
- sare
Dizolvam drojdia cu putina apa calduta, jumatate lingurita de miere si putina faina. Lasam maiaua sa creasca vreo 5-10 minute la temperatura camerei.
Peste faina, intr-un bol incapator, turnam 600 ml apa calduta, uleiul, o lingurita sare, mierea si maiaua. Framantam cateva minute pana obtinem ul aluat elastic, care se dezlipeste de maini si de vas. Daca e nevoie, mai adaugam cate putina faina. Lasam aluatul la temperatura camerei pentru cateva minute, pana pregatim untul.
Zdrobim usturoiul impreuna cu cimbrul si untul. Razuim cascavalul.
Intindem aluatul intr-o tava unsa cu ulei de masline si il mozolim cu untul aromat. Noi am pus cascavalul si apoi am lasat la dospit, dar cred ca e mai bine sa adaugam cascavalul cand painea e pe jumatate coapta, deoarece se poate sa se usuce/arda prea tare.
Dupa ce painea a dospit vreo 30 de minute, o dam la cuptor, la 200 de grade, pana se rumeneste si creste frumos, in jur de 30 - 40 de minute. Inainte de a o scoate de la cuptor, am mai uns painea cu putin ulei de masline.
Desi nu e tocmai vreme de copt la cuptor, va asigur ca aceasta paine e atat de buna incat merita efortul :) Si in plus, se framanta foarte usor chiar fara masina de paine, la cuptor isi cam dubleaza dimensiunea si este foarte pufoasa. Caloriile sunt in jur de 270 la 100 de grame.