Garganelli (homemade)
Sursa garganelli (homemade)

articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

azi a fost sa fie o zi de executat paste, exact dupa cafeaua de dimineata,bucurindu-ma de relaxare,liniste,soare si ciripit de pasarele!si asta, bineinteles,cu tot interiorul casei cufundat intr-un somn deplin...am facut repede aluatul (din 2 oua si faina adaugata cit sa rezulte un produs elastic si nelipicios),l-am impachetat in folie si l-am lasat la odihna cit am savurat o cafea neagra,amara,fierbinte,aromata.si cu spuma deasupra...neaparat!
cit m-am desfatat cu cafeaua si cu noile aventuri culinare ale voastre (adica am rasfoit ce bunatati ati mai executat!!!) mi-a venit si ideea pentru forma pe care sa o dau pastelor:garganelli.imi place cuvintul,suna ca o rostogolire...si chiar este o rostogolire!
acestea seamana cu penne-le ,cu deosebirea ca la ele se vede coltul unde se sfirseste rularea,penne-le avind o forma tubulara perfecta.
am preparat intii foile ,la masina de paste si le-am lasat sa se usuce putin,cca. 10 minute,






rezultatul final,multe,multe garganelli,in lumina soarelui de primavara(Doamne ,ce textura are lumina asta,e o minune!):



enjoy!