Garganelli (homemade)
Sursa garganelli (homemade)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
azi a fost sa fie o zi de executat paste, exact dupa cafeaua de dimineata,bucurindu-ma de relaxare,liniste,soare si ciripit de pasarele!si asta, bineinteles,cu tot interiorul casei cufundat intr-un somn deplin...am facut repede aluatul (din 2 oua si faina adaugata cit sa rezulte un produs elastic si nelipicios),l-am impachetat in folie si l-am lasat la odihna cit am savurat o cafea neagra,amara,fierbinte,aromata.si cu spuma deasupra...neaparat!
cit m-am desfatat cu cafeaua si cu noile aventuri culinare ale voastre (adica am rasfoit ce bunatati ati mai executat!!!) mi-a venit si ideea pentru forma pe care sa o dau pastelor:garganelli.imi place cuvintul,suna ca o rostogolire...si chiar este o rostogolire!
acestea seamana cu penne-le ,cu deosebirea ca la ele se vede coltul unde se sfirseste rularea,penne-le avind o forma tubulara perfecta.
am preparat intii foile ,la masina de paste si le-am lasat sa se usuce putin,cca. 10 minute,
am taiat foile in patrate cu latura de cca 2,5-3 cm.
ca sa rulez garganelli m-am folosit de un creion al lui simon si un servet din bambus pentru servit masa,procedeul este simplu ,asezam patratul de pasta perpendicular pe servet,cu un colt spre noi,acest colt il rulam primul pe creion,
rulam in continuare,presind putin pe servet,pina ajungem la coltul opus,
si scoatem incet pasta tubulara de pe creion,draguta,nu-i asa?
procedeul in sine presupune putina migala,dar decurge rapid si este relaxant.iar scopul este atit de nobil(vreau sa-i fac lui simon la prinz paste proaspete cu sos de rosii si ton) incit elanul este si mai mare!
rezultatul final,multe,multe garganelli,in lumina soarelui de primavara(Doamne ,ce textura are lumina asta,e o minune!):
enjoy!