Gambas Al Ajillo
Sursa Gambas al ajillo
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa 4 luni nebune am avut si eu o duminica libera si am profitat.Cum suntem mari amatori de crustacee si cam tot ce vine din mare/ocean si avand niste "bestii ochioase" dar delicioase am optat pentru un pranz simplu dar super mega gustos.
Reteta asta o ador si o refac de cate ori am ocazia.
Am avut un kilogram de creveti intregi pe care i-am decoricat eu, care normal ca dupa curatare s-au injumatatit.
La astfel de retete eu fac totul dupa ochi,dar am sa incerc sa estimez.
~ 600 gr creveti decorticati
1 ardei iute rosu
4-5 catei usturoi
ulei de masline
patrunjel
Intr-o tigaie am pus la incins uleiul( cam 2 linguri) si am adaugat usturoiul taiat rondelute
cand a prins o culoare aurie am adaugat si ardeiul taiat si el ineluse
apoi am aruncat peste si crevetii
cand devin roso-portocalii se intorc, nu trebuie lasati foarte mult ca apoi devin gumosi.
Se servesc calzi cu patrunjel proaspat tocat si un vin alb langa sau un proseco piscator :)
Eu am servit in cocote si paine prajita unsa cu usturoi tocmai buna de intins in sosul care s-a format
si o mica multumire lui Titirimundi de pe Arta Culinara, caci de la ea m-am inspirat.