Gambas Al Ajillo
Sursa Gambas al ajillo
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este foarte simpla, se face mai repede decît rapid, si dupa cum spun cei care o servesc... dementiala! Titirimundi, ne spune ca este o reteta tipca din restaurantele de "Tapas" din Spania. În aceste restaurante crevetii sînt serviti în craticioare de lut în care se si prepara, dar pentru ca nici eu nu stiu cum rezista craticioarele mele pe foc, am procedat la fel ca ea. Le-am încalzit putin în cuptor, înainte de servire, apoi am transferat crevetii din tigaie direct în cocota fierbinte. Se servesc cu patrunjel proaspat tocat.
Pentru ca a doua zi a trebuit sa mai fac o portie, am poze diferite de la ambele preparate. Crevetii din cocota au fost mai mari, iar cei din farfurioara alba au fost mai mititei si subtirei. Cei din urma au fost preparati la fel, dar serviti reci dupa ce au stat la "marinat" vreo 2 ore cu ceva zeama de lamîie. Deliciosi si aceasta varianta rece, spune sotul.
Cei cu suc de lamîie.
Ingrediente:
- creveti cruzi, curatati
- usturoi, feliat
- ardei iute, feliat sau întreg
- patrunjel, tocat fin
- ulei de masline
- sare în final, daca e nevoie
Se scalda scurt usturoiul si ardeiul în ulei de masline, la foc mic.
Se adauga crevetii. Timp de 3-4 minute se salta cînd si cînd tigaia.
Cînd crevetii îsi schimba culoarea în portocaliu, sînt gata.
Cînd crevetii îsi schimba culoarea în portocaliu, sînt gata.
Se adauga patrunjelul.
Se transfera crevetii în cocotta fierbinte si se servesc cu pîine.
Pofta buna!