Galusti De Aur (golden Dumplings)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Reteta acestor galusti am postat-o acum cateva zile pe blogul lui Chef Dennis. O mai postez o data, pentru cei care nu au intrat pe blog sau nu au avut timp sa caute acolo.
Acopera castronul cu folie de plastic.Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam oora)
· Scoatecoca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cmgrosime. Taiefoaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem.
Adunamarginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toategalustile.
· Ungebine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).
· Treceo galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o intava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite.Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasuprauntul ramas si 2 linguri din nuci.
· Lasala crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coacetimp de 30- 40 minute, la 180 C.
· Scoatetava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute.