contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galusti De Aur (golden Dumplings)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Scroll down for English recipe

 


Reteta acestor galusti am postat-o acum cateva zile pe blogul lui Chef Dennis. O mai postez o data, pentru cei care nu au intrat pe blog sau nu au avut timp sa caute acolo.

Ingrediente:
· 250g faina pentru cozonac
· 50g unt, topit si racorit
· 50g zahar tos
· 1ou
· 20g drojdie proaspata
· Cca130 ml lapte caldut
· Unpraf de sare
· 1lingurita esenta de vanilie
· 1lingura rom
· Gemde gutui (sau alt gem care iti place)
· 100g unt topit
· 100g nuci macinate + 50 g zahar tos
Cum se face:
· Intr-uncastron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa catevaminute. Se va forma o spuma.
· Adaugaoul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.
· Adaugafaina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecatacu mana.
· Adunatoata coca de pe margini cu o spatula.
Acopera castronul cu folie de plastic.Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam oora)

· Scoatecoca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cmgrosime. Taiefoaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem.


Adunamarginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toategalustile.


· Ungebine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).
· Treceo galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o intava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite.Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasuprauntul ramas si 2 linguri din nuci.


· Lasala crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coacetimp de 30- 40 minute, la 180 C.
· Scoatetava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute.

 



Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com