Galuste Din Faina Cu Mazare
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Am vrut de fapt sa prepar aceste galuste cu spanac.dar spre surpriza mea, negativa, a trebuit sa constat ca, printr-e toate legumele care l-e am in congelatpr, nu exista spanac.
INGREDIENTE:
- 200g mazare boabe congelata/doza
- 50g smintina Creme Fraiche
- 3 oua gr.M
- 200 ml lapte
- sare+piper
- 1/2lc praf copt
- 450g faina
MOD PREPARARE:
Mazarea congelata sau descongelata se pune in cana mixerului sau un alt recipioent in care se poate face piure cu mixerul vertical/batz.
Peste mazare se pune smintina,ouale , sare+piper si laptele pe rind.
Totul se mi´xeapa bine pina topate ingredientele s-au omogenizat bine.
In final se mixeaza faina amestecata cu ptaful de copt.
Intr-o oala incapatoare se pun la fier apa, iar cind acesta incepe sa fiarba se adaoga sare.
Cond apa a inceput sa clocolteasca, se micsoareza focul putin si cu o lingura/-ita se i-au potii din masa de alöuat si se pun in apa care fierbe usor .
Se lasa sa fiarba ca. 2-3 min. pina cind acestea au iesit la suprafata.
Se scoat si se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga de restul de apa.
Cind toate galustele au fost fierte, acestea se trec pe toate partile prin unt bine incins.
- Se presara cu patrunjel verde si se servesc cu ochiuri, sunca prajita si salata/muraturi.
- Sau ca atare presarate cu paremezan.
- Sau ca garnitura linga o mazare scazuta
- Sau linga un sos la dorinta.....
Fiecare cum doreste!
Va urez spor la preparat si savoare deplina!