contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galuste De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente :
1 ou
6 linguri gris
1/2 lingurita sare
1 varf de lingurita bicarbonat
Preparare :
In primul rand inainte sa ne apucam de prepararea galuscutelor punem la fiert apa cu sare (sau delikat). In acest timp pregatim compozitia pentru galuscute in felul urmator.
Batem oul cu 1/2 lingurita sare, 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu si adaugam 6 linguri gris .Amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat smantana. Luam cu lingura din compozitie si o punem in apa clocotinda ( daca fierbe prea tare lasati focul mai mic ). Lingura o trecem mereu prin apa inainte de a lua din compozitia de galuste.
Dupa ce am terminat de rupt galuscutele acoperim oala cu un capac si fierbem galuscutele timp de 10- 15 minute. Daca galuscutele dupa fierbere nu ies moi ,raman tari le "speriem " cu o ceasca de apa rece ce se adauga in oala cand apa clocoteste si le lasi sa mai dea cateva clocote apoi opresti focul si lasi inca cateva minute acoperite in apa in care au fiert.
Dupa ce sunt fierte galuscutele se scot cu o paleta si se pun in supica fierbinte.

Articol recomandat de http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/09/galuste-de-gris.html