Galuste Cu Prune
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- pesmet
- zahar
Galustele cu prune sint pentru noi (pentru mine, mai ales, ca eu chiar sint lesinata dupa ele :P) atractia zilei, a serii...a verii, a toamnei!!!!!!!!!! :)))
Sint delicioase si parca nu ne putem nicicand satura de ele, fapt pentru care in momentul in care le pregatesc, o fac in cantitati (ingrijoratoare :D) industriale, hi, hi...
...siiiii din care cauza, nu stiu...again :P ...sa va dau cantitati exacte...dar ne descurcam noi cumva, nu?!
Mod preparare:
Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua (cu cat sint mai multe oua, cu-atat iese compozitia mai pufoasa)...si faina.
...pe masura ce formati galustele, mai adaugati faina, decat sa puneti prea multa de la inceput ;)
Se pune apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Se spala prunele (eu nu le scot samburii, asa imi plac mai mult)
Se modeleaza galuste din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Se introduc galustele in apa (putin sarata) care clocoteste si se fierb cca. 10 minute.
Intre timp se incalzeste putin ulei (sau unt) intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul.
Galustele se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga putin, dupa care se dau prin pesmet.
Se servesc presarate cu zahar...si cu un pic de gem de prune langa, cum am facut noi, ca sa ne potolim pofta cu-adevarat!!! :))
...cateva poze cu ultimele galuscute, pe care cu greu le-am adus la sedinta foto :D
Foarte, foarte faine...si aluatul e moale si pufos, asa cum imi place mie ;)
S-aveti pofta, daca le incercati!!!
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com