Galuste Cu Prune- Varianta Cu Maia
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de galuste e aceeasi cu cea postata anul trecut aici (click) cu deosebirea ca in loc de drojdie am folosit maia (am pus-o aseara la reimprospatat si azi, dupa aproximativ 15 ore am folosit-o la galuste)
Important de retinut ar fi:
- cartofii (musai albi, cat mai fainosi, Yukon de ex. pe meleagurile acestea) ideal se fierb cu o seara inainte si se tin la rece, apoi se dau prin masina de tocat (sita cu gauri mai mici)
- la 1kg de cartofi fierti, intra 2 oua mici, 250g faina (am folosit all purpose bleached), un praf de sare + 2 plicuri de zahar vanilat si 2 linguri de maia f. hidratata, undeva in jur de 20-25g.
- se amesteca toate, am inceput cu furculita si-am sfarsit framantarea cu mana (cartofii fiind reci, aluatul s-a framantat foarte usor)
- se lasa totul la odihnit 1.5-2 ore, apoi se urmeaza pasii de la reteta din link-ul de mai sus
- se lucreaza minunat cu mainile usor umezite
Maiaua da un plus, greu de descris :), texturii si pufoseniei gomboturilor.