contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galuste Cu Prune (gomboti)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un desert pe care voiam sa il facem de ceva vreme, dar s-au tot bagat altele in fata, c-asa-i in bucatarie. Textura aluatului de cartofi intra foarte bine in combinatie cu crusta crocanta din pesmet si zahar. Depre gust nici nu mai vorbim. O incantare.

Ce iti trebuie (poza 1):
Pt aluat:
- 4 cartofi
- 10 – 12 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
- 1lingura ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de zahar

Pt umplutura:
12-14 prune

Pt crusta:
-50 gr unt
-200 gr pesmet
-4 linguri de zahar
-1 plic vazar vanilat

Plan de lucru:
- fierbem cartofii in coaja, apoi ii decojim (poza 2) si ii zdrobim ca pentru piure. Adaugam cele 2 oua, zaharul (poza 3). Apoi adaugam si restul ingredientelor (poza 4) si formam o coca (poza 5).
- Taiem prunele pe jumatate;
- Cu mana uda, luam coca cat o nuca, o intindem in palma, adaugam jumatate de pruna, apoi acoperim complet in aluat. Formam galustele-gombotii (poza 6). Lucram cu un castronel de apa langa noi, ca sa udam mana in permanenta, cand lucram cu aluatul.
- Punem apa la fiert. Cand da in  clocot, adaugam gombotii (poza 7). Cand acestia incep sa se ridice, mai lasam inca 5 minute pe foc, apoi ii scoatem intr-un bol (poza 8 ).
- Topim intr-o tigaie untul, adaugam pesmetul. Lasam cateva minute sa se rumeneasca, apoi adaugam zaharul si luam de pe foc (poza 10).
- Tavalim fiecare galusca prin pesmet (poza 11).
- Se pot servi imediat sau dupa ce s-au racit. Sunt la fel de gustoase!
- pofta buna! (pozele 12, 13)

Timp de preparare: 50 minute
Pret: 20 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

galuste cu prune 1 galuste cu prune 2 galuste cu prune 3 galuste cu prune 4 galuste cu prune 5 galuste cu prune 6 galuste cu prune 7 galuste cu prune 8 galuste cu prune 9 galuste cu prune 10 galuste cu prune 11 galuste cu prune 12 galuste cu prune 13
Filed under: C2. Prajituri