Galuscute Faina - Nokedli
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Galuscutele din faina sunt o buna garnitura la mancarurile cu sos.
Pt. galuscute:
300 gr faina de grau (suficient ptr.4 persoane )
2 oua
1 lingurita mare de rama, unt
2 praf de sare
1 pahar apa
Preparare:
Se amesteca faina cu cele 2 oua , sarea ,cu lingurita de rama,si se adauga treptat apa, amestecand bine sa nu ramana cocoloase .
Aluatul obtinut trebuie sa fie un pic mai moale dar sa nu curga. Intre timp se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe se rup galuscutele.
Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata. Se strecoara, se spala sub jet de apa, se pune in farfurii si peste ele se pune din abundenta sosul dorit .
Pofta buna !