Galbiori/chanterelle Trasi In Unt Cu Usturoi Si Patrunjel Proaspat
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru mine, cele mai bune bruschete sunt alea cu ciuperci de padure. au ciupercile astea de padure un gust de pamant, oarecum apropiat de cel al trufelor, care-mi place de mor, mai ales in combinatie cu niscaiva usturoi :)
galbiorii sau chanterelle (cum sunt ei cunoscuti pe alte meleaguri) sunt plini de apa, asa ca atunci cand ii gatesti trebuie sa tii cont de asta, mai ales daca vrei sa-i tragi la tigaie in unt. neaparat sa alegi o tigaie cat mai intinsa si sa pui atatea ciuperci cat sa nu aglomerezi tigaia. o tigaie aglomerata inseamna ca de fapt le fierbi in sucul propriu in loc sa le sotezi cum se cuvine, in unt.
asorteaza ciupercile cu o bagheta frantuzeasca taiata pe din doua si cu un pahar de chardonnay. pofta buna.
ingrediente:- pentru 2 persoane. timp de gatire 10 minute.- doi pumni plini de galbiori (6-700 de grame)- 60g de unt- 3-4 catei de usturoi- cateva fire de patrunjel- sare, piper proaspat macinatgalbiori/chanterelle trasi in unt cu usturoi si patrunjel proaspat- intr-o tigaie intinsa, topeste untul cat sa devina auriu si bine incins.
- taie ciupercile in bucati mici si arunca-le in tigaie, avand grija sa nu le aglomerezi. ciupercile vor lasa zeama pe care vrei vrea sa o evapori la foc mediu.- cand zeama s-a evaporat si ciupercile incep sa se soteze pune usturoiul tocat marunt si condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.
- scoate-le pe o farfurie si presara patrunjel proaspat, tocat marunt.
- taie o bagheta frantuzeasca cu coaja tare pe lung si inmoaie-o in sosul din tigaie. pune ciupercile peste bagheta si mananca-le cat sunt calde.