Galantina De Pui
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Aceasta reteta este facuta in thermomix asa ca am sa scriu reteta asa cum trebuie facuta la thermomix.
- 300 gr piept de pui
- 200 gr pulpe de pui (fara os)
- 150 gr gogosari (50 gr rosu, 50 gr galben,50 gr verde)
- 100 gr boabe de malai in conserva
- sare, piper
- vegeta de legume
Se pune in vasul de la thermomix si se taie marunt gogosarii programand 3 secunde , viteza 5. Se scot din vas si se pun deoparte.
Carnea se toaca treptat .Se pune in vas 300 gr carne , se programeaza 10 secunde , viteza 7.Se scoate intr-un bol si se toaca restul de carne la fel ca si prima.
Se pune in vas toata carnea tocata, boabele de malai, gogosarii taiati marunt, sarea, piperul si vegeta si se programeaza 10 secunde , viteza 3.
In cazul in care nu aveti thermomix , tocati carnea, taiati marunt gogosarii apoi intr-un bol amestecati toate ingredientele pana devine o compozitie omogena.
Se fac doua rude ca de salam si se imbraca in folie transparenta .
Se pune in vasul de la thermomix 600 gr apa . Se pun rudele de galantina in varoma si se programeaza 30 minute / temperatura Varoma / viteza 1.
Se pastreaza in frigider aproximativ 3 ore inainte de a se taia felii.
In cazul in care nu aveti thermomix ,rudele de galantina se pot face pe o cratita care gateste cu abur, sau un aparat care gateste pe abur.