Gaina Cu Oua
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
“Gaina cu oua” sau aperitivul foarte simpatic pe care copii il adora. Il putem prepara atat pentru petreceri cat si pentru o banala gustare, atunci cand mofturosii vor ceva nou si vesel in meniu. Pentru copiii pana in 2 ani putem scoate mustarul din compozitie, oricum cantitatea este atat de mica incat o putem neglija.
INGREDIENTE:
4 oua fierte – de consistenta tare
40 g sunca slaba tocata marunt (1 felie mare)
50 g cascaval ras
35 g unt
1/8 lingurita mustar dulce
1 lingurita smantana
1 praf de sare
1 praf piper macinat
Pentru decor:
morcov, boabe de piper, verdeata
PREPARARE:
Curatam ouale fierte si le taiem un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul.
Sunca si cascavalul le dam prin razatoare. Intr-un bol amestecam sunca, cascavalul, untul, mustarul, smantana,impreuna cu galbenusurile si albusurile din capacul taiat pe care le-am maruntit in prealabil cu un cutit. Asezonam cu putina sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta umplem ouale, iar din ce va ramane modelam bilute pe care le punem in platou. Acestea vor fi “ouale” gainuselor noastre.
Din morcovi taiem felii subtiri, apoi construim creasta si ciocul. Ochii ii punem din boabe de piper sau din bucatele mici de masline.
Punem gainusele langa oua, decoram cu verdeta si servim.
Pofta buna!