Fusilli In Supa, Cu Cascaval
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Fusilli suna asa a “fu sâli” dar nu aveau decat din astea si penne si pentru ce voiam eu ele au mers mai bine, asadar iarasi o reteta foarte, foarte simpla si buna (cel putin pe placul meu).
Mai tineti minte supa de baza?
Ei bine scoateti un cub si il puneti la incalzit, daca vreti si niste extra iutica, de ce nu.
Pastele le-am fiert doar pe jumatate, dupa care le-am pus direct in supa fierbinte si le-am lasat sa “bea” toata supa aia aromata, apoi am adaugat cascaval (branzeturi maturate, dar nu mai am ambalajul si nu le retin numele, merge parmezan, orice branza mai veche si mai uscata dar nu cu gust foarte puternic, acopera supa).
Daca va zic ca asta e tot? Am pus pe deasupra extra cheese, cum vine vorba, nitel patrunjel si inca putina paprika afumata, am gustat inainte si a mai cerut si ceva piper si basta.
In decorul ametitor de nehibernal s-au dilit pe jumatate.
Nu, nu am lasat cealalta jumatate degeaba, daca ati fost vreodata in casa de macaronar sadea stiti ca aproape din niciun frigider nu lipseste o salata de paste sau de orez (din toate resturile pamantului, de ciuguleala). Am actionat in consecinta, am facut o maioneza la cana (imi e mai lejer decat sa spal mixerul dupa aia), mai aveam un singur castravete si o felie de gogosar, am amestecat cu pastele ramase. Oricum salata asta inghite cam orice aveti in plus, de la legume pana la carnuri, a mea e numai cu muraciuni si maioneza si ma jur ca zici ca e de boeuf fara boeuf, imi pare rau ca nu am fiert si un ou ca mergea nemaipomenit (dar nu e vremea pierduta).
Decor nu am avut.
Simpla, simpla, dar e reteta si, daca aveti la indemana un rest de supa pe care nu o mai vrea nimeni (am auzit oameni care nu mananca de pe o zi pe alta), zic sa incercati, deoarece merita.
rororo