Fusilli Cu Pui, Rosii Si Sos Pesto
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 4 persoane:
- 1 pachet paste fusilli
- 300 g pui taiat cubulete foarte mici (poate fi si carne tocata)
- 1 borcan ciuperci (din cele mai bune)
- 4 cm de morcov, ras fin
- 2 cm de telina, rasa fin
- 1 ceapa mica (sau 3 fire ceapa verde)
- 5 linguri pasta de tomate
- cate o lingurita ierburi uscate: oregano, maghiran, menta, busuioc, cimbru
- sos pesto (reteta o gasesti aici)
- 4 linguri ulei de masline
Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in care au fiert pastele, strecoara pastele.
In timp ce pastele fierb, pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare. adauga morcovul, telina, ceapa si caleste 3 minute. Adauga ierburile uscate si caleste 1 minut. Adauga puiul si caleste-l putin.
Da focul mic, pune capacul si lasa sa se gateasca puiul. Daca sosul scade prea tare pune un polonic din apa in care fierb pastele. Daca puiul a fost taiat mic, nu dureaza mai mult de 15- 20 minute.
Cand puiul e facut, pune ciupercile, pasta de rosii si apa pastrata dupa ce au fiert pastele.
Amesteca putin sa se omogenizeze si adauga pastele.
Amesteca-le in sos si lasa-le sa fiarba pana ce sunt al dente. Pune pastele cu sosul de rosii in castroane si adauga cate o linguita de sos pesto.
Pofta buna!