Fusilli Cu BrÂnzĂ Și Stafide
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert care are mulți fani, printre care mă număr și eu.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 400 gr de fusilli (am folosit Băneasa)
- 350 gr de brânză sărată
- 500 gr de brânză dulce
- 4 ouă
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- esență de rom
- 150 gr de smântână
- 100 ml de lapte
Plan de lucru:
- punem fusilli în apa care deja fierbe și le lăsăm cât scrie pe ambalaj (de obicei, zece minute) (poza 2)
- amestecăm brânza dulce cu brânza sărată (poza 3)
- adăugăm zahărul vanilat (poza 4)
- batem trei ouă (poza 5) și le amestecăm cu brânza (poza 6), apoi picurăm niște esență de rom (poza 7).
- adăugăm și stafidele (poza 8 )
- după ce au fiert pastele, le scurgem (poza 9)
- tapetăm o tavă de yena cu smântână (poza 10), în care punem fusilli (poza 11), pe care le amestecăm cu compoziția de brânză și lapte (poza 12)
- batem al patrulea ou și îl întindem deasupra (poza 13), iar apoi băgăm la cuptor cam 30 de minute, până se rumenește.
- poftă bună!
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 14 lei/ porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)