Fursecuri
Sursa Fursecuri
articol scris de Silvioara2 blog bucatariasilviei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt foarte fragede si pot fi unse cu gem doua cate doua, pot fi lasate simple, cu nuci sau cu stafide.
Avem nevoie de: 2 oua, 2 cescute mici (de cafea) cu zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, 2 cescute ulei, 4 cescute (cu varf) cu faina, un varf de lingurita de amoniac stins cu otet/zeama de lamaie.
Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie.
La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite, stafide.
Se ia cu lingurita din aluat si se fac mici gramajoare (la distanta) in tava unsa cu ulei/unt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margine.
Atentie! Se coc foarte repede si se ard foarte usor!
Se scot cu un cutit sau o paleta pe un platou si se lasa sa se raceasca. Tava se curata bine, se unge din nou si se coace un alt rand. Din aceasta compozitie eu am copt 3 tavi a cate 20 de fursecuri fiecare.
Cand sunt reci se ung cu gem si se lipesc cate doua. Sau le putem lasa simple. Sunt foarte pufoase si aromate.