contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sint foarte incantata de reteta aceasta. Sint extrem de fragede si aromate. Ce s-o mai lungesc? Sint perfecte :))
300g faina; 180g unt; 100g zahar; 1 galbenus; 2 linguri de ricotta, nu prea varfuite, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 1-2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura de praf de cop, gem pt umplut (sau nuci, migdale etc) si zahar pudra pt pudrat
- se freaca untul cu zaharul si aromele, se adauga ricotta si galbenusul
- se adauga in ploaie faina si praful de copt amestecand incontinuu
- iese o coca moale cu sensul ca nu te poate intinde foaie, din care facem bile de marimea unei nuci
- punem bilele pe tava acoperita cu hartie cerata si facem cate o adancitura in mijlocul fiecareia (cu o coada mai groasa de lingura de lemn de ex.)
- fiecare ""crater"" se umple cu gem, ies perfecte daca folositi o seringa, insa ies foarte bine si cu lingurita

- se coc la cuptor la foc mediu spre mic (350F) pana se rumenesc usor pe partea de pe tava
- se scot pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra
O varianta cu nuci pecans, la fel de buna.

Articol recomandat de http://anditudor.blogspot.com/2009/10/fursecuri.html