Fursecuri Snickerdoodles
Sursa Fursecuri snickerdoodles
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E musai sa gustati acesti biscuitei cu scortisoara, aerati, crocanti si gata imediat.
Fursecuri Snickerdoodles |
225 g unt
150g zahar
2 oua
esenta de vanilie
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1 varf de cutit de sare
75 g alune de padure sau 50 g nuci taiate marunt
Pentru pudrat :
2 linguri zahar farin
4 linguri scortisoara
Nu mai stiu exact de unde am reteta, am gasit-o notata in fuga pe un colt de carnetel, colorata ulterior de poznasul meu mic.
Haideti mai bine sa purcedem la teaba :
Untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie se bat bine pana la omogenizare. Separat amestecam "prafurile " : faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Le incorporam in aluatul cu ou si unt si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Fursecuri Snickerdoodles |
Rasnim nucile sau alunele si le adaugam in compozitie. Lasam totul la rece, in frigider, acoperit cu folie, circa o ora.
Intre timp preincalzim cuptorul la circa 190 grade.
Dupa ce aluatul s-a odihnit ( nu de alta, dar nu trebuie sa fie prea obosit cand il punem la treaba), il scoatem din frigider si formam bilute cu mana ( cam cat o nuca). Le tavalim prin amestecul de scortisoara si zahar si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Atentie, fursecurile cresc la copt, asa ca nu le inghesuiti prea tare!
Se baga tava in cuptor pentru circa 10-12 minute, timp in care vor creste si vor crapa intr-un mod tare apetisant : coaja de scortisoara lasa sa se vada pe ici pe colo bunatatea din interior.
Fursecuri Snickerdoodles |
De gust ce sa mai vorbesc... e ca si cum ai strange aroma sarbatorilor intr-un fursec mic si aromat, crocant si in acelasi timp aerat. Bun, tare bun!
Fursecuri Snickerdoodles |