contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Punsch ©laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceste fursecuri sint gustoase si nu numai atit, arata minunat.
Asta este parerea mea!
Reteta nu este tocmai necunoscuta, doar cu ceva schimbari si adaptari pentru sarbatoarea de craciun si bineinteles nu numai…a rezultat acesta reteta:
INGREDIENTE ALUAT:
- 300g unt/marg.
- 4 galbenusuri
- 1 fiola esenta rom

- 3 pac de budinca vanilie
- 500g faina
- 10g  praf copt
- 1 priza sare
- 160g zahar pudra

MOD PREPARARE:
Faina, praful de budinca si praful de copt se amesteca bine impreuna.Untul se mixeaza cu zaharul pudra, sarea, esenta de rom si galbenusurile de ou puse pe rind.Aluatul obtinut se pune la frigider, cel mai bine peste noapte.
Aluatul se imparte in 4 parti, care 3 se lasa la frigider ua din ele se intinde pe masa de lucru intr-e doua folii de nailon sau hirtie de copt cu o gr. de ca.3-4 mm.
Se decupeaza cercuri de marime dorita, care se aseaza pe tava de copt.Cu restul de aluat din frigider se procedeaza la fel si cercurile obtinute se coc la 180°C ca 8-10 min.
Cercurile coapte si racite se umple cu umplutura in prealabil pregatita.
Cel mai bine este ca pe masa de lucru sa se aseze jumatate din cercuri si pe ele se aseaza umplutura,In acest fel, cu siguranta nu mai ramin resturi de umplutura.Peste umplutura se aseaza a doua jumatate de cercuri…
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 250g nuci macinate eventual inaite prajite
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10 ls rom de caliate sau esenta de rom
- 50g marmelada caise(poate varia dupa dorinta)
- 5 ls suc portocale si coaja rasa
- 100g biscuiti simpli sau piscoturi macinate/zdrobite

MOD PREPARARE:
Piscoturile/biscuiti se zdrobesc foarte marunt, se amesteca cu nucile, cacaoa, zaharul vaniliat si pudra.Aceste ingrediente uscate se amesteca bine impreuna dupa care se adaoga, romul, sucul+coaja de portocala si gemul/marmelada de caise(?)Totul se amesteca bine pina se obtine o crema cit de cit compacta.Acesta umplutura se pune intr-e cercurile de biscuiti coapte si racite.
INGREDIENTE DECO+GLAZURA:
- 1 borcanel mic marmelada
- fulgi de cocos
- 450g zahar pudra
- 1 albus de ou
-  (±)1 ls rom
- 1lc ulei cu gust neutral
- culoare roz pt. glazura(colorant alimentar, vin rosu, sirop din fructe rosii...fiecare cu ce are sau doreste)
- cirese confiate sau pt. coctail
MOD PREPARARE:
Marmelada se incalzeste putin pentru a devenii fluida.Marginile fursecurilor se trec prin marmelada dupa care se trec prin fulgii de cocos.
Deasupra fursecurilor se dreseaza glazura punsch care se prepara, amestecind zaharul pudra cu albusul de ou,ceva rom si 1lc ulei.Romul se pune picatura cu picatura in asa fel incit consistenta glazurei sa nu fie prea fluida, dar nici prea tare.Glazura trebuie sa curga din lingura NU prea usor.
Peste glazura in centrul fursecului se aseaza jumatati de cirese confiate sau pentru coctail.
Totul se lasa citeva ore deoparte la temp. camerei pentru ca, glazura sa se usuce, dupa care se depoziteaza in recipiente din tabla sau sticla.


TIP:Glazura ramasa se pune intr-un borcan cu capac si se poate tine la frigider pentru o urmatore intrebuinta.
Urez spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss