Fursecuri Pentru Mos Craciun
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria fursecuri pentru Craciun, interesante si aspectuoase sint cele facute cu forme(stea, bradut, ciuperca, clopotel,ratusca,floare), pictate apoi multicolor!
Aluatul este simplu: 300 g de faina, 200 g unt, 100g zahar pudra, 2 galbenusuri, un virf de cutit de sare. Toate se amesteca in urmatoare ordine : untul moale cu sarea si zaharul pudra, galbenusurile pe rind si la urma faina.
Aluatul doar se amesteca, fara sa se framinte si se lasa la rece cam 1 ora. Apoi se ia cite o bucata, se intinde cu sucitorul, se decupeaza cu formele trecute prin faina, se pun in tava tapetata cu hirtie si se coc 20 de minute.
Dupa ce s-au racit, se glazureaza cu ciocolata (alba, neagra) peste care se pun bombonele sau alte decoratiuni.
Pentru aceste fursecuri e bine sa ai alaturi copii care sint plini de imaginatie si de voie buna !!!
Oricum ar fi , sint tentante pentru copilasii colindatori, ca sint colorate si bune!