contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri" Ochisele"

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
250g margarina Unirea original
380g faina
4 oua
50g zahar pudra
2-3 linguri zahar tos
200g nuca macinata
gem de prune sau de caise
esenta de rom.

Mod de preparare:
     Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom.
Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un capacel(eu am avut din fiecare model, atat forma mare cat si mica). Pe acestea din urma le trecem prin albusul batut spuma, apoi prin nuca macinata si amestecata cu zaharul tos.
Ulterior le punem in tavala copt pentru aproximativ 15 min. Le lasam pana se rumenescfoarte usor pe margini. 
Cand sunt gata, lipim cate doua cu gemul acrisor: o bucata de fursec intreaga si una cu mijlocul decupat. 
 

Imagini etape preparare