Fursecuri Ninse
Sursa FURSECURI NINSE

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cine asteapta cadouri ar trebui sa si ofere ceva. Iata cu ce il mai astept eu pe Mos Craciun: niste prajiturele asezate langa brad, pentru ca Mosul sa le inhate rapid, ca deh, nu prea are timp de stat.

Ingrediente fursecuri:
- 300 g faina
- 250 g unt ( se poate si margarina)
- 1 plic zahar vanilat
- 3 galbenusuri
- 3 linguri pline zahar
- sare
- 1 praf de copt
Pentru finisare:
- 2 linguri nuca macinata
- 2 linguri de zahar tos
- 50 g ciocolata alba
- 2 linguri dulceata de prune
Galbenusurile se amesteca cu untul, sarea, zaharul si zaharul vanilat


Se intinde o foaie cu grosimea de 3 - 4 mm. Din ea, se decupeaza, cu ajutorul unor forme speciale, stelute si discuri.
Am decupat stelute pe care le-am pus in tava neunsa la cuptor pentru 10 minute;
Finisare: - discurile se lipesc cate doua cu dulceata de prune

iar discurile decupate le-am presarat cu nuca si zahar, dupa care le-am dat la cuptor.

- stelutele le-am ornat cu ciocolata alba topita pe bain-marie, apoi pusa intr-o punga mica taiata foarte putin la un colt, imitand un fulg de nea.