contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Nesquik- Iepurasul Quicky

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana and Tudor


A trecut si Pastele si nu am apucat sa postez iepurasii facuti impreuna cu Tudor cu ocazia acestei sarbatori...
Noi ne-am jucat cu aluatul si am facut si oua si... inimioare, ca fara ele, nu se poate.
Mai multe poze cu "iepurasul" Tudor in actiune, vedeti pe blogul Micii bucatari ;-)
Ingrediente:
100g zahar,
150g unt,
300g faina,
3 linguri de Nesquik,
1 lingura cacaua,
1 ou,
1 plic praf de copt.

Pt.decor:
120g ciocolata cu lapte,
50g ciocolata alba,
1 lingura de lapte,
colorant alimentar verde,
colorant alimentar rosu.
Mod de preparare;
Se amesteca intr-un castron adanc toate ingredientele

pana se formeaza un aluat omogen.

Se imparte in trei si se lucreaza pe rand iepurasi, oua si inimioare...sau doar iepurasi, cum vreti.
Primul aluat intins: iepurasii Quicky-m-am uitat eu bine la poza de pe pachetul de Nesquik si fara sablon, l-am trasat din cutit. Chirurg trebuia sa ma fac ;-)))

Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si le coacem la foc potrivit 190 de grade, cam 10-15 minute. Vor creste frumos si sa nu le lasati mai mult, ca se ard.
Pentru glazura, am pus prima data ciocolata cu lapte la topit pe baie de aburi,apoi am uns fiecare iepuras, ousor si inimioara. Ba le-am si suprapus si umplut cu cioco si la mijloc ;-)
Apoi am pus si ciocolata alba la topit pe baie de aburi si am adaugat laptele sa fie un pic mai fluida sa pot lucra cu ea.
Apoi intr-o farfurioara, am pus trei gramajoare, iar pe doua dintre ele le-am amestecat cu cateva picaturi de colorant alimentar verde si rosu. Cu cate o jumatate de scobitoare am trasat linii, dungi, ochi, mustati etc.
Prima data am "pictat" un ou:

Aici sunt gata, pictate in fel si chip


Apoi, am pictat inimioarele

si la final, iepurasii


Sa va mai zic ca am pictat doua ore, da, da 2h, la fursecurile astea? Nu va mai zic...
Dar cel mai dulce a fost "iepurasul" meu ;-)


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10