contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Nasturasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asta e o reteta din ciclul "urite dar bune"...
Pentru 46-48 de nasturasi, alta denumire n-am gasit, iar alt "model" nu mi-a trecut prin minte, avem nevoie de:
* 200 g faina
* 150 g unt
* 170 g zahar
* 90 g migdale
* 90 g alune
* ciocolata pentru decorat (optional)

Macinam intii migdalele si alunele. Intr-un vas punem faina cernuta, migdalele, alunele, zaharul, untul la temperatura camerei, deci sa fie molcut, dar nu topit, zaharul (e bine daca-l macinam sau inlocuim cu zahar pudra) si amestecam bine toate ingredientele. La inceput am pus robotul la treaba, apoi am framintat bine cu miinile.


Impartim aluatul in circa 46-48 bucatele de circa 15-16 grame bucatica, apoi formam bilutele si le asezam in tava de la aragaz pe hirtie de copt, dupa care bagam tava in frigider pentru circa 2 ore.

In ultima jumatate de ora, preincalzim cuptorul la 160 de grade, apoi bagam fursecurile in cuptorul cald timp de 15 minute.
Le scoatem din cuptor, le lasam la racit si le decoram cu ciocolata topita. Eu am pus ciocolata cu lapte, pentru ca fetita mea nu maninca ciocolata amaruie. Daca vreti sa iasa si mai frumoase inlocuiti o lingura de faina cu o lingura de cacao si decorati cu ciocolata topita alba.

Nu sint deosebit de frumoase, dar va asigur ca sint foarte gustoase.
Reteta am gasit-o pe un blog italian, dar cer scuze ca nu am salvat link-ul ci am copiat doar reteta.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com