Fursecuri Irezistibile
Sursa Fursecuri irezistibile
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum spune Isabella, fursecuri ca la patiserie...
Ingrediente necesare:
* 400 g faina
* 2 oua
* 150 g zahar
* 200 g unt
* jumatate lingurita praf de copt
* citeva picaturi esenta portocala
* un praf de sare
* gem pentru umplut
* zahar praf pentru pudrat
Amestecam faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea, adaugam untul la temperatura camerei taiat cuburele si mixam pina vom obtine o compozitie zgrumturoasa. Adaugam ouale si esenta si continuam sa mixam pina vom obtine o mingiuta, cam lipicioasa dar nu va faceti probleme ca asa trebuie sa fie. Impartim aluatul in doua, il aplatizam putin, il invelim in folie transparenta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora (eu l-am lasat vreo ora si ceva). Scoatem intii o parte din aluat, presaram pe hirtie de copt putina faina si cu sucitorul infainat foarte putin intindem o foaie de grosimea a jumatate de cm. Decupam cerculete (floricele) in unele decupam o gaurica in mijloc, le asezam in tava tapetata cu hirtie si le bagam in frigider, pina se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Vor iesi cam trei tavi de fursecuri. Bagam pe rind tavile in cuptor si le lasam timp de 10-12 minute.
Scoatem, lasam la racit
am uns un fursec cu putin dulceata, am asezat altul deasupra si am umplut gaurica din mijloc cu magiun de prune, dulceata de smochine si dulceata de dovleac
bineinteles ca pot fi umpluti cu crema ganache, ciocolata, sau alte creme.
Pudram cu zahar praf si conservam intr-o cutie de metal, asta depinde cit rezista, sigur dispar foarte repede.
Va invit sa serviti cu incredere, se topesc in gura de buni ce sint...