Fursecuri Inimioara
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ultima reteta din cele 10, la care am folosit margarina Rama este o reteta de fursecuri care se potrivesc de minune cu o cana de lapte cald.
Ingrediente:
- 125g margarina Rama
- 250g faina
- 12g drojdie
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita zahar
- ciocolata pentru glazurat sau zahar pudra
Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Punem intr-un bol faina adaugam drojdia , galbenusul de ou si laptele . Framantam bine pana obtinem o coca pe care o lasam sa creasca timp de o ora .
Apoi intindem o foaie ( presaram din cand in cand faina ) si decupam cu o forma inimioare.
Punem fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 15 minute la foc potrivit.
Le lasam in tava si separat topim putina ciocolata .
Spritam ciocolata deasupra ,
punem hartia de copt cu fursecurile la rece sa se intareasca ciocolata si apoi le scoatem cu grija pe o farfurie. Se pot da si prin zahar pudra. Din aceasta cantitate ies 2 tavi mari de fursecuri.