Fursecuri Ghoriba Cu Cacao
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apoi, la a doua tava, am lasat focul la minim si a iesit ce a trebuit.
Ingrediente:
4 oua
200g zahar
400g faina
40g unt
5 linguri de ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
esenta de rom
zahar pudra pentru ''tavalit'' fursecurile
In primul rand se topeste untul in uleiul de floarea soarelui si se lasa la racit.
Ouale intregi si zaharul se mixeaza impreuna pana ce devin ca o crema. Se adauga apoi uleiul si untul in compozitia de ou si zahar si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se combina cu compozitia de oua. Din aceasta compozitia am pus deoparte cateva linguri pe care am amestecat-o cu cacao sa evit cocoloasele. Si in final esenta de rom.
Compozitia e cam fluida, sa nu va speriati dar dupa ce sta la rece o ora va fi mult mai solida.
Dupa ce a stat la rece o ora se formeaza bilute pe care le tavalim prin zahar pudra.Ar trebui sa fie cam de dimensiunea unei nuci am constatat eu ca sa poata capata aspectul acela specific.
Se tin la foc mic in cuptorul incalzit pentru 15 minute.
Eu pe cele esuate le-am umplut cu crema de ciocolata si le-am facut ca un sandwich.
Pofta buna!
Esecul:
Originalul: