Fursecuri Fragede
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 250 gr unt
- 150 gr zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie
- 3 galbenusuri
- 250 gr faina
- 150 gr amidon
Preparare
Untul impreuna cu zaharul si ouale se freaca spuma . Se adauga pe rand esenta de vanilie , amidonul si faina si se framanta pana devine un aluat .
Se pune aluatul intr-un sprit si se formeaza forme de furecuri pe o hartie de copt.
Se baga la cuptor la 180 grade timp de aprox 10 minute.
Se scot, se lasa la racit apoi se orneaza cu ciocolata topita dupa preferinta.
Sfaturi:
Puteti sa impartiti aluatul in mai mult porii si sa le aromati fiecare imparte. Puteti pune in unul cum am facut eu , 2 linguri de praf de migdale iar dupa ce le-ati format in tava presarati cateva migdale caramelizate apoi le bagati la cuptor.
Sau pur si simplu le puteti face diferite dupa felul ciocolatei de pe ele. Eu am folosit pe unele ciocolata cu lapte iar pe altele ciocolata neagra.