Fursecuri Fragede Lipite Cu Gem
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
200 g unt
3 galbenusuri
1 vanilie
180 g zahar pudra
1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
un strop de sare
faina cat cuprinde
gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)
Pentru decor :
50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza .Adaug galbenusurile ,sarea ,bicarbonatul stins in otet si amestec.Pun faina pana se f-za un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza .Adaug galbenusurile ,sarea ,bicarbonatul stins in otet si amestec.Pun faina pana se f-za un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini.Se usuca cand le scoatem afara,asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita ,neagra si alba !
Le pastrez la temperatura camerei ,intr-o cutie de plastic inchisa bine !
Fraged si gustos !