Fursecuri Fragede Cu Levantica
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt atat de aromate si fragede...delicioase servite langa o cafea J .
Timp de
preparare: 45’
Ingrediente:
250 gr unt
150 gr zahar
pudra
1 lingura
levantica
1/2 plic
praf de copt
2 oua
400 gr faina
5 gr sare
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu
zahar. Se adauga ouale si sarea.
Adaugam faina amestecata cu levantica si praful de
copt si omogenizam cu o lingura pana se incorporeaza. Se introduce
mixerul pentru 1 min in aluatul format pentru a se omogeniza bine toate
ingredientele.
Se incalzeste cuptorul la 160 gr, tava se tapeteaza
cu hartie de copt.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit
(cornet de panza cu varf din inox) si se formeaza fursecurile dupa cum arata in
poza.
Se introduce tava la cuptor si se lasa la copt la
foc potrivit cca 15 min.
Cand devin aurii pe margine se scot din cuptor si
se lasa la racit.
Cand sunt complet racite se pun pe platou si se
servesc.
Pofta buna !