contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Fine Cu Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu este prima data cand fac aceste prajiturele minunat de fine. Reteta am primit-o de la o banateanca de-a mea, azi aflata foarte departe, despartindu-ne un continent intreg si pe deasupra un ocean - vorbesc despre prietena mea, Dana. Atat de aspectuoase si fine sunt aceste prajiturele, incat, dupa ce prima data le-am facut urmand cantitatile din reteta Danei, a doua oara am dublat lista ingredientelor, ce mai, sa ne-ajunga! Profitand, cred, de una dintre ultimele zile insorite ale acestei toamne, am scos prajiturile pe terasa, la pozat:


Ingrediente:
120 de grame de unt (nesarat), la temperatura camerei
80 de grame de zahar (Dana a zis doar 50 de grame - mie mi-au placut mai dulci)
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
140 - 150 de grame de faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin)
100 de grame de nuci, alune, migdale - dupa dorinta - usor prajite si tocate marisor
1/2 de borcan de gem (eu am folosit de zmeura si de visine)
Preparare:
Zaharul (eu am folosit un amestec de zahar alb si brun), untul si vanilia se pun intr-un castron:

Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul:

Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca totul - aluatul va fi molcut:

Se preincinge cuptorul la 177 de grade.
Se pregatesc nucile:

Se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 - 2,5 cm. care se tavalesc prin albus:

Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt:

Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita:

In aceasta adancitura se pune cate o visina din dulceata, o boaba de zmeura (etc.) sau chiar bucatele de ciocolata sau rahat colorat, dupa preferinta:

Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 177 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos:

Se lasa sa se raceasca, timp in care ele vor umple toata casa cu parfumul lor delicios; merg de minune la cafeluta, sunt fragede de se topesc in gura si minunat de gustoase:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/CuinaBanateana/~3/cQxamUB9px0/fursecuri-fine-cu-nuci.html