contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Fine Cu Ciocolata Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Rapide, dulci, pufoase, cu bucatele delicioase de ciocolata alba-n compozitie (deci, noi cei mari, oarecum cu constiinta impacata la gandul ca papa si copiii :P)
Le-am facut seara si am sperat sa imi ramana cateva pentru obisnuita "sedinta foto" de dimineata, dar am sperat in van...am avut noroc ca le-am pozat si pe astea :)))
...eu zic ca fac partida buna cu sandwich-urile pe care vi le-am aratat azi-dimineata :))
Ingrediente pentru cca. 24 de fursecuri:
- 125 g. unt
- 40 g. zahar cu granulatie fina (praf)
- 60 g. zahar brun
- 1 ou
- 125 g. faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 150 g. ciocolata alba
- 50 g. alune de padure, prajite sau migdale
- 15 g. unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace fursecurile.
Ungeti tava in care le veti coace cu cele 15 g. unt sau tapetati-o cu hartie de copt, caz in care n-o mai mazgaliti cu unt :P
Cu ajutorul mixerului electric sau cu o lingura de lemn, bateti untul impreuna cu zaharul pana obtineti o crema usoara. Bateti oul separat, apoi incorporati-l in crema de unt; cerneti deasupra faina amestecata cu bicarbonatul si amestecati usor, adaugand si esenta de vanilie.
Tocati (cu cutitul) ciocolata si alunele prajite, si adaugati-le la crema:


Amestecati totul bine si lasati pentru cca. 10 minute la frigider.
Cu o lingurita puneti din acest aluat in tava lasand suficient spatiu intre fursecuri, deoarece cresc mult la copt:


Coaceti fursecurile timp de 10 minute in cuptorul preincalzit:


Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca 1-2 minute inainte de a le transfera pe un gratar, unde le veti lasa sa se raceasca complet. De-abia dupa aceea le puteti aranja pe platou:


Fursecurile sint mai bune daca se mananca chiar in ziua in care au fost facute.
Sursa de inspiratie :P


...mi-am cumparat inca de anul trecut cartea asta, dar am ramas doar la stadiul de "cascat ochii" :)))
Acum, insa, mi-am propus s-o rasfoiesc mai cu spor :P


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com