Fursecuri Duo, Cu Portocala Si Cacao
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sa ne mearga bine. :)
- 350g faina de grau
- 100 g ulei de palmier/unt
- 80 g zahar
- 1 ou mare
- 3lgt cu varf pudra de portocale
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt zeama lamaie
- 50 g apa rece
- 1/8 lgt sare
- 30 g cacao
Cum procedezi
1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.
2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena.
3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.
5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.
- pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea.