Fursecuri Dovleci De Halloween
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buhuhuuu...v-ati speriat?
Nuu? Buhuhuuu again. No'amu' v-ati speriat?
De ce?? Dovlecii sunt pasnici si dulci, pe bune.
Numai cand a trebuit sa ung fata dovlecilor cu glazura din zahar portocalie, lui Tudor i s-a facut frica...si n-a mai vrut sa ma ajute...:(
Dovleci de groaza, ce mai, am speriat bietul copil, la colt cu mine, in genunchi pe coji de nuca...hi,hi.
Pentru mai multe poze cu Tudor si prepararea fursecurilor in etape, vizitati-l pe Micii bucatari ;-)
Reteta de fursecuri am luat-o din cartea Retete de succes de la Dr.Oetker, dar acolo erau Fursecuri cu lamaie, ei bine, eu le-am facut cu portocala ;-)
Ingrediente:
150g unt/margarina,
100g zahar pudra,
1 albus,
250g faina,
1 varf de cutit cu praf de copt,
1 lingura de coaja de portocala.
Pentru umplutura:
dulceata de caise cu pere.
Pentru glazura:
100g zahar pudra,
colorant alimentar portocaliu,
3-4 linguri apa rece.
Mod de preparare:
1.Pentru aluat se amesteca untul, zaharul pudra si albusul
cu mixerul la viteza maxima pana se obtine o crema omogena.
2.Se amesteca faina cu praful de copt si coaja de portocala
si se incorporeaza in amestecul obtinut anterior. Se framanta totul cu mana, pana cand se obtine un aluat uniform. Se infasoara in folie si se lasa cateva ore la rece.
3. Se framanta aluatul pe suprafata de lucru si se intinde(grosime de aproximativ 3 mm). Cu ajutorul unei forme speciale sau rotunde, ca a mea, se taie cercuri, care se decupeaza sub forma de dovleac cu codita ;-)
Numaram cercurile sa fie cu sot si pe un cerc il casapim: ii facem ochi, nas si gura cu doi dinti-unul sus si celalalt jos. Eu m-am ajutat de un cutitas si de o scobitoare. Ferice de cei care au sablon sau forme.
4.Dovlecii se pun la copt intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 10 minute, pana devin aurii pe margine.
Cand s-au racit, pe dovlecii intregi, care vor fi baza, punem o lingura de dulceata de caise cu pere, - am facut inca o tura de dulceata, dar fara alune-iar fursecul decupat il ungem cu glazura de zahar portocalie(zaharul pudra se amesteca cu colorant alimentar, cateva picaturi, apoi cu 3-4 linguri de apa rece si amestecam pana cand devine omogen) cu grija si fara a-i acoperi cavitatile, sau i le curatam dupa,
apoi il apasam bine de tot, pana ii iese dulceata prin ochi, nas si gura...hi,hi,hi :P
Aveam si o glazura de cacao, cu care am uns alte fetze de dovleci de groaza si am umplut fursecurile cu crema de ciocolata cu aroma de capuccinno.
Sau, dupa ce m-am cocosat decupand ochi, nasuri si guri, mi-am dat seama ca peste glazura portocalie, puteam pur si simplu sa le trasez/desenez cu ciocolata/glazura.
Prea tarziu...mi-au mai ramas doar vreo 6 fursecuri de decorat...
buhuhuuu...ne dati sau nu ne dati? Spiderman a inceput sa planga pentru ca nu voia sa-i fac poze cu cagula pe fatza...:(
Pentru mai multe poze cu Tudor si prepararea fursecurilor in etape, vizitati-l pe Micii bucatari ;-)