contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Delicioase Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta fursecuri delicioase cu vanilie

Ingrediente necesare la reteta fursecuri cu vanilie:
175 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 ouă, 10 ml rom, vanilie.

Prepararea fursecurilor cu vanilie :
Albuşurile se bat spumă tare, cu furculiţa, se adaugă zahărul pudră şi romul, se bat încă 2—3 minute şi, apoi, se adaugă untul topit (dar rece), gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina. Se amestecă prin răsturnare, cu furculiţa  pînă cînd se încorporează bine toate, chiar dacă mai scade spuma. Compoziţia va fi mai vîrtoasă.

Pe tava tapetată cu margarina solidă şi făină se aşază cîte o jumătate de linguriţă din compoziţie sub formă rotundă. Fursecurile, pe cît posibil egale, trebuie să aibă o distanţă de 2 cm între ele. (Compoziţia nu se mai amestecă, pînă cînd se termină şi se ia tot timpul numai din marginea ei).

Se coc la foc mijlociu, 20 minute, în cuptorul dinainte încălzit, tot la foc mijlociu. După 12 minute, cuptorul se poate deschide şi focul se mai reduce, dacă cuptorul rumeneşte prea tare. Fursecurile cresc ca nişte pîinişoare, uşor rumenite. După ce s-au copt şi răcit, se aşază unele lîngă altele, pe o foaie de nailon.
Intr-un castronel, o lingură cu şerbet de cacao sau ciocolată se moaie deasupra unui vas cu apă caldă (nu fierbinte), amestecînd cu lingura, pînă cînd se subţiază (să curgă); dacă este prea gros, se diluează cu cîteva picături, de apă caldă, ca să capete consistenţa unei smîntîni care curge, perfect omogenă, fără grunji sau cristle de zahăr. Se taie o fîşie de celofan, lată de 15 cm şi lungă, cît lăţimea foiţei de celofan. Din ea se face un cornet (la un capăt se răsuceşte în formă de con, învîrtind tot restul foiţei în jurul conului, ca să aibă rezistenţă) în care se pune şerbetul diluat; vîrful acestuia se taie puţin, cu forfecuţa, numai atît, cît să intre în el un ac mai gros.
Se adună marginile în palma dreaptă şi se trece, repede, în lungul şi, apoi, în latul fursecurilor, aşezate pe foaia de nailon, presînd în acelaşi timp, uşor, pe cornet, ca să iasă glazura prin vîrful lui, ca un fir subţire. Se formează, astfel, un grătar deasupra fiecărui fursec, cu cea 1/2 cm distanţă între linii.
După ce s-au uscat, se lipesc cîte două, cu marmeladă sau gem de fructe.

Pofta buna la fursecurile cu vanilie !


Articol recomandat de retete-prajituri.net